FotoLite nostalgi om klubben.

Många små direktörer här minsann.

Till reportage här…..


Sven Nilsson t.h.

Jag jobbade själv åt Sven Nilssons Foto på sjuttiotalet, på den tiden var det Curt Nilsson som styrde i butiken, Sven tillbringade sin tid åt att filma, aktuellt projekt då var bygget av Sparbankshuset.

Kunderna i butiken var ofta lite av borgarklassen här i Falun så det första jag fick lära mig var att titulera med ni eller herr,fru.

  • -Jag minns en händelse när doktorinnan kom in för att hämta framkallad film och det föll på min lott att sköta detta, under samtalet råkade jag säga du istället för ni och blev genast tillrättavisad av doktorinnan att vi var minsann inte presenterade för varandra, lite trotsigt fortsatte jag då med att titulera henne med du, efter det att hon handlat färdigt så fick denna kommentar.

– Nå väl det får gå för denna gång.

Eftersom det här var första dagen på jobbet tänkte jag nu blir det ett j…… liv, men icke, Curts kommentar blev.

– Bra, den kärringen är så förbannat märkvärdig så det gör inget.

PJ